Üst Düzey Yönetici Belgesini Kimler Alabilir 2023?

Üst Düzey Yönetici Belgesini Kimler Alabilir 2023?

Üst düzey yönetici belgesini kimler alabilir? Bu belgeyi lise mezunu olan, sabıka kaydı bulunmayan, 18 yalını doldurmuş herkes alabilir.  Bu belgeyi alabilecek şartlara uygun olan kişiler milli eğitim bakanlığı tarafından yetkilendirilen kurslara başvurmalıdırlar. Bu belgeyi almak için kurs mevzuatına göre belirli bir eğitim alınması gerekmektedir. Eğitim süreci alınacak belge türüne göre değişiklik göstermektedir. Eğitim devamlılığı müfredatın %80 oranına katılım şartı bulunur.

Kurs merkezleri tarafından verilen derslere katılan adayların belirli süre zorunluluğu bulan eğitimlerini tamamlamalarının ardından sınava girebilirler. Sınavlar başvuru yapılarak, gerekli bilgi ve belgelerin verilmesiyle gerçekleştirilir. Sınavda sorulan soruların %70’ini doğru cevaplayan adaylar 70 barajını geçerek başarılı olurlar

Üst Düzey Yönetici Belgesi E- Devlet Sorgulama

Üst düzey yönetici belgesini kimler alabilir? Bu belgeyi almak isteyen kişilerin gerekli şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Tüm şartların sağlanması durumdan da sınava katılım sağlanır. Sınavda elde edilen başarıdan sonra ilgili birimlere gerekli evraklar verilerek belgenin hazırlanma sürecine geçilir. Yetkili birimlerce onaylana üst düzey yönetici belgesi e-devlet sistemine düşer. Sistemden bu belgeyi görüntülemek isteyen herkes, şifrelerini kullanarak-devlete girip, e-belge kısmına girerek sorgulama yapabilirler. Tüm belgeler bu kısımda görüntülenmektedir.

Üst düzey yönetici belgesini kimler alabilir? E-devlet sistemi üzerinde belgesi görünen herkes belgeyi almaya hak kazanmıştır. Dileyen üst düzey yönetici belgesini e-devlet üzerinden fotokopisini çıkartarak alabilir.

Üst Düzey Yönetici Belgesinin Geçerliliği

4925 sayılı taşıma yönetmeliği kanununa göre bazı belge türlerinin geçerlilik süreleri belirtilmektedir. Src 5 belgesi geçerlilik süresi 5 yıldır fakat üst düzey yönetici belgesi ve orta düzey yönetici belgesi türleri için aynı süre geçerli değildir. Çünkü üst düzey yönetici belgesi alan kişiler almış oldukları bu belgeyi ömür boyu kullanabilirler. Yani belgenin geçerlilik süresinde belirli yılı kapsama gibi bir durum yoktur.  Bu konuda yapılacak ye bir düzenleme olsa dahi tüm hakları saklıdır.  Belgeyi almak isteyen herkes sadece 1 kez gerekli şartlara ve işlemlere tabi tutulacaktır. Üst düzey yönetici belgesinin ömür boyu geçerlik süresi vardır.